Bamse der hænger til tørre

Bamser udsættes oftest for lidt af hvert i løbet af deres levetid og specielt i disse tider hvor alt skal sprittes og vaskes af, så er det måske også en god idé at se på din bamse, om den skal have en forårs rengøring.

Inden du går igang med, at rengøre din bamse så husk, at tjekke sedlen på bamsen hvordan vaskeanvisningerne er.
Nogle bamser må man kun vaske i hånden mens andre bamser godt kan tåle en tur i vaskemaskinen.

Det er altid en god tommelfinger regel, at hvis en bamse har lyd, duft eller noget der kan falde af bamsen, så vask den i hånden og vær særligt omhyggelig med bamsen.

Nogle gange kan en støvsuger og en rystetur være rigeligt for bamsen, mens andre gange kan du også pletrense bamsen med håndopvaskemiddel og lunkent vand.

Vask af bamsen i hånden

Brug et mildt og duftfrit vaskemiddel til at vaske din bamse i hånden, du skyller din bamse i håndvasken under lunkent vand, vask bamsen med vaskemiddel og til sidst skyller du bamsen i koldt vand.

Vask af bamsen i vaskemaskinen

I maskinen skal du også bruge et mildt og duftfrit vaskemiddel for, at beskytte børnene der leger med bamsen efterfølgende.
Det kan være en god idé at lægge bamsen ind i et pudebetræk eller en vaskepose for, at beskytte bamsen når den bliver vasket i vaskemaskinen.

Tørring af din bamse efter vask

Efter endt vask er det meget vigtigt at du hænger bamsen til tørre i lang tid, da det mindste fugt kan være grobund for bakterier og dermed udvikle dårlig lugt og skimmelsvamp.

Hvor tit skal du vaske din bamse?

Det er altid vigtigt, at vaske en bamse du har købt brugt, eller hvis din bamse er blevet synligt beskidt. Dog bliver en bamse også beskidt når den bare står på hylden eller sidder fint nede i hjørnet af rummet.

Derfor kan det være en god idé at give din bamse en forårs og en efterårs rengøring.

Vi har lus i hjemmet?

Har dit barn fået lus eller andet der kan overføres til bamsen?
Så er det meget vigtigt at du får vasket bamsen på minimum 60 grader for, at lus eller andet ikke hopper videre over på barnet igen, efter behandling.

Her mener vi selv at du kun bør gøre dette på barnets yndlings bamse.

Fjern lyde, dufte og eventuelt fyld

Med en bamse fra Bamselandet så har du mulighed for, at åbne velcro lukningen i ryggen og tage diverse effekter ud og måske også fyldet hvis du ønsker, at vaske skindet alene.

Hos Bamselandet bruger vi helt almindeligt, parfume fri vaskemiddel til at vaske vores brugte bamser, dette gør vi selv i hånden da vi ønsker at have en bamse der holder i mange år frem og derefter hænger eller ligger den på tørrestativet.


Har du spørgsmål til lige netop den bamse du ejer eller en du ønsker at erhverve dig? Så kan du altid kontakte os på:
kundeservice@bamselandet.dk eller
60 64 11 14.